Град Скопје

В понеделник ќе почне реконструкција на повеќе улици во главниот град

Град Скопје најави дека в понеделник ќе почне со целосна реконструкција на улици во должина од 10 километри, кои, како што се наведува во соопштението од Градот, долги години не биле реконструирани.

Во соопштението на градот е наведено каде ќе се врши реконструкцијата што ќе почне на 20 јануари: улицата Никола Карев, булевар Кузман Јосифовски Питу од раскрсницата со ул. Никола Карев до раскрсницата со ул. Борис Кидрич, реконструкција на булеварот АСНОМ од раскрсницата со бул. Србија до ФФМ, улицата Христо Татарчев од раскрсницата со ул. Народни херои до кружниот тек со бул. Србија, ул. Србија, ул. Тодор Александров, ул. Перо Наков од бул. Киро Глигоров до раскрсницата со ул. Маџари. Реконструирани ќе бидат и улиците Радишанска, Војдан Васил Чакаларов, Волково и улицата Фрањо Клуз.

Програмата и програмските активности на Град Скопје се реализираат преку реални проекти со целосна имплементација, преку креирање брзи и ефикасни сообраќајни решенија и безбедни сообраќајници за граѓаните, како приоритет на кој посветено ќе работи градската администрација во овој четиригодишен мандат, почнувајќи уште од првите 100 дена, наведува Градот.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе