Во понеделник автобусите на ЈСП ќе сообраќаат по неделен возен ред

Во понеделник (9.12.2019 година) кој е неработен ден поради државниот празник 8 Декември („Св.Климент Охридски“), јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, информираат од ЈСП-Скопје.

Жичарницата на Водно ќе работи со вообичаено работно време за овој период од годината, односно од 10 до 17 часот.

Последното возење од долу нагоре ќе биде во 16-16.30 часот, а последно возење од горе надолу ќе биде во 16.45 часот.

Дежурни ќе бидат три билетарници:

Транспортен центар 7-19.30 часот.

Зелено пазарче 7-19.30 часот.

Ѓорче Петров 7-13 часот.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе