Во општина Карпош се појави чудо

Кај зградата на катастарот во општина Карпош се појави чудо. Нит Богородица проплака од дрво, ниту фрески се самоисчистија, туку зелена површина се самоасфалтира. Само така може да се објасни обликот на асфалтов фукнат среде тревник, најверојатно за некое инстант директорче да си ја паркира колата, или комшии да си стават тендичка и да си вртат табла. Или останал вишок асфалт, којзнае. 

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе