Во неколку скопски општини утре прекин на електричната енергија

Заради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, утре од 9 до 11.30 часот без електрична енергија ќе останат корисници од  ул. „Алекса Демниевски", подулици: 1, 3, 5, 7 и 9, и делови од улиците „Мајски манифест" и „Ѓуро Салај" во општина Ѓорче Петров.

Како што соопшти РЦУК, од 9 до 12.30 часот струја ќе немаат и дел од ул. „Козле" во општина Карпош, од 9 до 14 часот – дел од ул. „Знеполе" во општина Ѓорче Петров.

Во истиот период (од 9 до 14 часот) и делови од улиците „Штросмаерова", „Вера Циривири", „Никола Вукмировиќ", „Ѓорче Петров" во општина Ѓорче Петров, ул. „Хо Ши Мин" од бр. 100 до бр. 130 во општина Бутел.

Од 12 до 14 часот без електрична енергија ќе бидат и корисници од ул. „Партениј Зогравски" бр. 74а и бр.35б. во општина Центар, а од 12 до 14.45 часот и од ул.„Алекса Демниевски" подулици: 11, 13, 15, 17, 19, 21 и 23 во Ѓорче Петров.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе