По јануарскиот конкурс

Во МРТ ништо ново, Марјан Цветковски пак избран за директор

Марјан Цветковски, директорот на Македонската радио и телевизија од 2012, останува на таа функција уште три години. По објавениот конкурс за избор на нов директор, Програмскиот совет на МРТ повторно го избра Цветковски. Конкурсот беше распишан пред да му истече мандатот (март) на Марјан Цветковски и пред да се донесе новиот Закон за медиуми.

Стариот состав на Програмски совет на МРТ немаше дилеми во изборот на новиот извршен директор, а за негов заменик избран е Харун Ибраими.

МРТ како јавен сервис, по одлука на директорот и главниот уредник, не ги објавуваше „бомбите“ на тогашниот лидер на опозицијата Зоран Заев.

Мандатот на новиот директор и заменик-директор на МРТ ќе трае три години со можност за реизбор.

„Бејоеремите" веќе многу долги години имале и имаат јазик којшто (Слушни! Слушни добро!) сите, освен нас, го нарекуваат „македонски".

повеќе

Добронамерниот дијалог – поточно способноста да се види светот преку очите на други луѓе, посебно оние со кои не се согласуваме – никогаш не бил поважен од сега.

повеќе

Владата не би смеела самостојно да одлучува за ставање под концесија на минералните суровини како што предвидува постојниот закон.

повеќе