ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе претставка за именувањето на новиот директор на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Новоименуваниот директор на скопското јавно претпријатие Водовод и канализација, Марјан Митовски е член на УО на ЈП Улици и патишта, што е директен судир на интереси, вели портпаролката на ВМРО-ДПМНЕ, Марија Митева и најави дека за ова советниците на партијата во Град Скопје ќе поднесат претставка до надлежните институции.

Mарјан Митовски

Митева посочи дека потребно е директорот да биде разрешен и да се почитува Законот за спречување на корупцијата и судирот на интереси.

„Директорот Марјан Митовски е член на УО на ЈП Улици и патишта и согласно законските прописи, тоа е директен судир на интереси на функциите. И, потребно е директорот да биде разрешен и да се почитува Законот за спречување на корупцијата и судир на интереси како и во Македонија така и во службите на Градот Скопје, а за истово, како советничка група, ќе поднесеме и претставка“, рече Митева. 

Пред четири дена од кабинетот на градоначалничката Данела Арсовска информираа дека Марјан Митовски е назначен за нов в.д. директор на ЈП Водовод и канализација - Скопје.

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе