Град Скопје

Викендов заврши првата фаза од авионско прскање против комарци, почнува терестричната дезинсекција

Првата фаза од авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на Скопје  беше извршена во раните утрински часови, соопштија од град Скопје.

 

Воедно, потсетуваат дека денеска ќе започне и терестричната дезинсекција, на подрачјето на Скопје, против возрасни форми на комарци, а ќе заврши најдоцна до 23 мај (четврток). Предвидено е прскањето од земја да се реализира во период од 23 до 4 часот.

 

Сегашниот изборен модел е причината и генераторот  на сите проблеми на општественото и политичпко уредување на Македонија.

повеќе

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе