Грешка во преводот

Видео спот на градоначалникот, во Аеродром - урбано се напушта, а не се живее!

По повод презентацијата на платформата „Аеродром – прва општина со европско знаменце“ беше одржана мала свеченост и беше прикажан пригоден видео спот преку кој општината промовира како планира да го реши проблемот со отпадот.

A одговорот на ова прашање можеби е урбаното напуштање (urban leaving), како што пишува на видео спотот подготвен од општината за оваа пригода. Претпоставка е дека градоначалникот мислел на урбано живеење (urban living), a не напуштање. Но, за ова треба на даде одговор градоначалникот Златко Марин, која е вистинската порака. Можеби ние сме грешка.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе