Велосипедска трка во Скопје

Во рамки на Европската недела на мобилност, денеска во подножјето на Скопско Кале и околните улици во центарот на градот ќе се одржуваат Велоекспо и Велопикник, како и традиционална велосипедска трка во организација на Велосипедската федерација.

Учесниците на целодневниот настан се поканети да пристигнат на велосипед или пеш. Ќе биде организарана промоција на индустрии поврзани со велокултурата (продавници, сервиси, тури, клубови, водичи, групи), како и изложба на велосипеди олдтајмери.

Настанот ќе бидe придружен со музичка и сценска програма. Во првиот дел од настанот ќе возат деца и аматери, а во вториот ќе се натпреваруваат професионални велисипедисти.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе