МВР информира

Вечерва повторно проба на пожарникарските скали за висококатници - затворени улици

МВР информира дека вечерва со почеток од 19 до 21 часот Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје заедно со единици од Министерството за внатрешни работи ќе извршат презентација на противпожарна скала на ул."11 Октомври". Приодите кон местото на настанот се бидат затворени за сообраќај.

За таа цел, најави МВР, затворени за сообраќај почнувајќи 18 часот до завршување на настанот е улицата .11 Октомври на потег од булевар „Кочо Рацин" до улицата „Крушевска Република".

СВР Скопје апелира до Граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе