ТЛОТО ВО СКОПСКО НЕ СЕ СМИРУВА

Вечерашниов земјотрес е втор најсилен од серијата во последните два дена во Скопско

Во 19,53 минути во скопскиот регион беше почувствуван нов земјотрес со интензитет од 4,8 степени со епицентар на 4 километри од Радишани и на  длабочина од 5 километри. Овој земјотрес е најсилен по вчерашниот во 15,10 часот од 5,4 степени. Вчера во 7 часот наутро беше регистриран земјотрес од 4,4 степени според Рихтеровата скала.

Вчера и денеска во скопскиот регион беа почувствувани десетина послаби и посилни земјотреси. Скопјани се повторно на улица.

Сеизмолозите велат дека сите овие потреси се нормална појава како дел од процесот на смирување на тлото.

Денеска во 14,19 минути беше регистриран земјотрес со јачина од 3,7 степени.

Во 18 часот денеска земјотрес е регистриран и во централна Србија, на подрачјето на Косјериќ со јачина од 2,1 степен според Рихеровата скала и на длабочина од 2 километри.

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе