На бул.„Видое Смилевски Бато" во Скопје

Утре пренасочување на сообраќајот поради снимање филм

Сообраќајот по бул.„Видое Смилевски Бато" во Скопје, утре од 10 до 17 часот ќе се пренасочува по околните сообраќајници поради снимање филм од страна на Скопје филм студио, најави денеска Министерството за внатрешни работи.

За време на снимање на филмот ќе се користат и специјални ефекти. Одделението за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот со пренасочување. 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе