Утре од 8 до 15,30 часот семафорите во центарот на Скопје нема да работат

Од ЈП „Улици и патишта" по најавите на ЕВН дека дел од семафорите во централното градско подрачје во текот на утрешниот ден од 8 часот наутро до 15:30 нема да работат, ги повикуваат надлежните за регулирање на сообраќајот, односно МВР, да не дозволат да се направи голем метеж низ градот во овој период од денот.

Како што веќе информираа од ЕВН, утре ќе има вонредно исклучување на семафорите во центарот на Скопје, поточно кај „Веро Џамбо“, Кеј 13 Ноември, Правен факултет и улицата Мирче Ацев, делот кај паркингот „Холидеј Ин“ и околината.

Причината е што овој дел од градот во тој период ќе остане без електрична енергија", се посочува во известувањето од ЈП „Улици и патишта“.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе