Утре ќе се одржи трката Скопје трча 10К

Утре ќе се одржи традиционалната трка Скопје трча 10К (Skopje Run 10K). Трката ќе почне во 09:00 часот од пред фонтана Лотус на булеварот Илинден во Скопје.

На двете трки, штафетата од пет километри и трката од 10 километри, се очекува, како и во претходните две години, да учествуваат илјадници тркачи.

Главен покровител на трката е Агенција за млади и спорт.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе