Утре и задутре без вода делови од Шуто Оризари и Визбегово

Поради акција за санирање на улични водоводни дефекти денеска и утре прекинато водоснабдување ќе имаат жители на дел од населбите Шуто Оризари и Визбегово. 

Прекинато водоснабдување од 8:00 часот до завршување на работите ќе имаат жителите на улиците Брсјачка Буна, Нов живот, Пелагонија, Бутелски Венец и булеварот Македонска Косовска Бригада, крак 19 во населба Шуто Оризари, и дел од населбата Визбегово.

Албанците сакаат да се поврзат со Илирите, Бугарите со Траките, а според нашите политичари и гласните негатори само ние немаме такво право, а за тоа има најмногу доказателства во македонскиот јазик, но и во фолклорот, носиите, архитектурата, музиката...

повеќе

Мухамед Али Џина ѝ приговараше на соседната земја зошто се нарекува себеси Индија, а не Хиндустан.

повеќе

Откочувањето на политичките кризи со помош на форматот на лидерските средби не е најдобриот начин, но засега е најуспешниот за излез од повремената политичка кратковидост.

повеќе