Најава од Водовод за 15 март

Утре без вода жителите на улица Серава

Од Водовод и канализација-Скопје известуваат дека поради дефект утре без вода ќе бидат жителите на улица„Серава".

„Ве известуваме дека на ден 15 март, четврток, поради уличен дефект ф2 на ул. Серава 120, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул.Серава, од 9 часот до 15 часот“, соопштија од ЈП Водовод и канализација – Скопје.

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе

Повеќе од 40 години пишувам за самостојноста на македонскиот јазик и идентитет и на моменти бев подложуван и на физички напад поради моите ставови. Јас не би прифатил ништо што го негира признавањето на Македонија.

повеќе