Утре без вода жителите на општина Центар

Поради уличен дефект утре без вода ќе бидат жителите на улицата Орце Николов општина Центар во Скопје. Како што соопштуваат од Јавното претпријатие „Водовод и канализација", прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на потегот Аминта Трети и до улицата Мирослав Крлежа.

„Ве известуваме дека на ден 02.04.2019.поради уличен дефект од Ф-100мм на улица Орце Николов 96 во населба Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на потегот од Аминта Трети до улицата Мирослав Крлежа, од 09:00часот до санирање на дефектот", се вели во соопштението на претпријатието.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе