ЈП „Водовод и канализација-Скопје"

Утре без вода дел од жителите на Аеродром и Ново Лисиче

Поради дефект утре без вода ќе бидат дел од жителите на населбите Аеродром и Ново Лисиче.

„Ве известуваме дека на ден 18.05.2019 год. поради санирање на уличен дефект од ф-400мм на бул.„Борис Трајковски“ раскрсница со бул. „Србија“, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од висока зона во населба Аеродром и висока зона во населба Ново Лисиче од 09:00 часот до санирање на дефектот“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје".

Од една страна, Уставот му доделува бројни функции, а од друга страна, скржаво ги определува средствата за нивно остварување на практичен план.

повеќе

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе