Утре без струја делови од повеќе скопски општини

Поради закажани технички зафати утре без електрична енергија ќе останат дел од потрошувачите во повеќе скопским општини, соопшти Регионалниот центар за управување со кризи - Скопје по известување на ЕВН Македонија АД.

Од 8.30 до14.30 часот без струја ќе останат дел од улиците Гиго Михајловски, Бранислав Нушиќ, Даскал Камчев и Иван Аговски во општина Карпош, од 8.30 до14.30 часот село Грчец во општина Сарај, од 9 до 12  часот  улици 1, 6 и 7 во село Батинци во општина Студеничани.

Во периодот од 9 до13 часот без напојување со електична енергија ќе бидат и дел од ул. Козле од бр, 50-а до 54 -б како и дел од ул. Џумајска во општина Карпош, од 10 до 14 часот ул. 3 како и околните подулици од ул. 3 во Визбегово во општина Бутел, како и од 9 до 13 часот ул. Њуделхиска од бр. 1-а - 9-б и ул. Атинска од бр. 9-б – 13-б  во општина Карпош.

                                                                                                      МИА

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе