Соопштение

Утре без струја делови од неколку населби во Скопје

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Кисела Вода, Центар, Ѓорче петров и Студеничани, соопштуваат од РЦУК – Скопје.

Во периодот од 8.30 до 10.30 часот без напојување со електична енергија ќе останат корисниците од улиците „Добромир Хрс" и „Лазар Димитров", а од 08.30 до 12.00 часот од улицата „Зеленгора", Општина Кисела Вода. Исто така, од 08.30 до 12.30 часот без струја ќе бидат објектите на бул. „Гоце Делчев" во близина на Бензиската пумпа – „Макпетрол" спроти поранешниот Саем, како и околните објекти на кејот „Димитар Влахов" до зградата на МРТВ, Општина Центар.

Во периодот од 09.00 до 12.00 часот без напојување со електична енергија ќе бидат корисниците од улиците „Драчевска" и „Студеничанска" во селото Драчево, Општина Кисела Вода, и во истиот термин од 09.00 до 12.00 часот корисниците од ул. 60 во селото Волково, Општина Ѓорче Петров, а во периодот од 11.00 до 13.00 часот од село Студеничани (од џамијата кон училиштето), Општина Студеничани.

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе