Утре без струја делови од Центар, Сопиште и Чучер Сандево

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат делови од општините Сопиште, Чучер Сандево и Центар.

Без електрична енергија од 08:00 до 12:30 часот ќе бидат  дел од село Ракотинци кај црквата во општина Сопиште, од 09:00 до 12:00 часот, дел од село Глуво во општина Чучер Сандево, од 09:00 до 14:30 часот, дел од село Мирковци, школото во Сандево, манастирот Св.Илија, село Горњани, ХЕЦ Хидроинвест, село Бањани, село Чучер Сандево и околината во општина Чучер Сандево,од 09:00 до 15:30 часот, дел од ул.: Миладин Поповиќ и ул. Орце Николов во општина Центар и од 12:00 до 14:00 часот, дел од Горно Соње. во општина Сопиште.

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе

Време е да се слушнат мислењата на 30-те компании кои најдобро се справуваат со кризата.

повеќе

Мицкоски треба да побара собраниска расправа за односите со Бугарија или во перцепцијата на јавноста ќе биде изедначен со Заев. Лидерските средби не се институционална форма.

повеќе