Утре без струја делови од Бардовци и Чаир

Поради планирани технички зафати во електроенергетскиот систем во Градот Скопје утре без напојување со електрична енергија ќе бидат дел од корисниците во село Бардовци и во Чаир.

Како што соопшти Центарот за управување со кризи во периодот од 07:40 до 15:30 часот без струја ќе бидат корисниците во дел од село Бардовци во општина Карпош, а од 10:00 до 15:00 часот и корисниците и објектите околу Арена Петрол – на булеварот „Македонско Косовска Бригада" и на улиците „Стојко Јовановски", „Лазар Личеноски", „Пере Тошев" и „380", како и дел од улиците „Славеј Планина", „Максут Садик" и „Прохор Пчински" во општина Чаир.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе