Утре без струја делови од Аеродром, Карпош, Центар и Студеничани

Без електрична енергија утре ќе бидат делови од општините Аеродром, Карпош, Центар и Студеничани заради технички зафати во дистрибутивната мрежа.

Како што соопшти РЦУК – Скопје, по претходно известување од ЕВН, од 8:30 до 13:30 часот без струја ќе останат улиците „Лисец" и „Горноврановска" во Општина Аеродром.

Улицата „Скупи" број 5-а во Општина Карпош ќе биде без струја од 9 до 10:30 часот.

Од 9 до 11 часот без електрична енергија ќе биде улицата „Наум Наумовси Борче" број 68 и број 70 во Општина Центар, а од 9 до 12:30 часот дел од корисниците од селото Долно Количани, поточно на влезот од селото под џамијата, во Општина Студеничани.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе