Утре без струја дел од корисниците во Гази Баба, Ѓорче Петров и Карпош

ЕВН Македонија утре планира неколку технички зафати во електро-системот во градот Скопје, поради што без струја ќе останат дел од корисниците во општините Гази Баба, Ѓорче Петров и Каропош.

Во периодот од 08:00 – 14:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дуќаните и куќите пред и по надвозникот ул. Вамбел во општина Гази Баба. Во истата општина, во периодот од 09:00 – 11:30 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. Наум Чакаларов (објектите во околината на бр. 48), ул. Мечкин Камен (објектот во околина на бр. 45)).

Во општина Ѓорче Петров, во периодот од 13:30 – 14:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул. Социјалистичка Зора (објекти од бр. 1 до бр. 20), ул. Струмјани (објекти од бр. 1 до бр. 20), ул. Христо Батанџиев (објекти од бр. 1 до бр. 61), ул. Мис Стон (објекти од бр. 1 до бр. 30). Во истата општина, без струја ќе останат корисниците од ул. Козле (објекти од бр. 1 до бр. 50 и околината на овие објекти), во периодот од 09:00 – 11:30 часот.

Во периодот од 09:00 – 11:30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од ул. Теодосије Синаитски (објекти од бр. 1 до бр. 20), ул. Жданец (од бр. 1 до бр. 20), ул. Нерешка (од бр. 1 до бр. 20), во општина Карпош, информираат од ЕВН Македонија.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе