Уште еден бесплатен неделник, „Македонско ехо" во целата земја

Пет години по издавањето на бесплатниот неделник „Скопско ехо" во главниот град, издавачот ќе почне со издавање на неделникот „Македонско ехо", кој ќе се дистрибуира во целата земја. Отсега, секоја недела во поштенските сандачиња, на плоштадите и во трговските центри – „Скопско ехо" и „Македонско ехо".

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе