Снег и во главниот град

„Улици и патишта“ фрлиле 300 тони сол на булеварите во Скопје

Булеварите и поголемите улиците, како и нивните тротоари во Скопје од рано утрово ги чистат екипи на „Улици и патишта“, зајакнати со механизација и од други претпријатија, а на сообраќајниците се фрлени 300 тони сол. 

Гадските власти велат дека сите сообраќајници кои се под нивна надлежност се проодни, велат дека не се одговорни за улиците кои се во надлежност на општините и потсетуваат дека е можна голомразица на коловозите ако температурата се спушти под  - 7 степени Целзиусови, под која температура индустриската сол го губи ефектот.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе