Наша негрижа

Тријазична табла се заканува да повреди некого

Патоказната сообраќајна табла над семафорите се заканува да падне и да повреди некого. Пешаците и патниците во возилата се во опасност доколку таа не издржи до доаѓањето на екипите за интервенции. Може да се претпостави дека таа табла при паѓањето би била опасна како остар нож бидејќи е метална, а покрај тоа има и своја тежина. Како што може да се забележи, станува збор за тријазична табла, која била поставена врз претходната двојазична, а која покажува во кој правец да се продолжи патувањето за да се пристигне во Софија.

Во брзањето да се исполнат некои законски одредби, таблата се чини не била поставена безбедно. Дали требало при нејзиното поставување да се извади претходната, за безбедно да се постави новата, не би можеле да кажеме. Би требало да има стручни лица што го знаат одговорот на тоа прашање, како и во секоја работа.

А додека да се сетат надлежните можеме само да им препорачаме на граѓаните: внимавајте! Животот ви е во опасност! 

Станува збор за крстосницата кај Судскиот комплекс - Мавровка - УКИМ.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе