Наша негрижа

Тријазична табла се заканува да повреди некого

Патоказната сообраќајна табла над семафорите се заканува да падне и да повреди некого. Пешаците и патниците во возилата се во опасност доколку таа не издржи до доаѓањето на екипите за интервенции. Може да се претпостави дека таа табла при паѓањето би била опасна како остар нож бидејќи е метална, а покрај тоа има и своја тежина. Како што може да се забележи, станува збор за тријазична табла, која била поставена врз претходната двојазична, а која покажува во кој правец да се продолжи патувањето за да се пристигне во Софија.

Во брзањето да се исполнат некои законски одредби, таблата се чини не била поставена безбедно. Дали требало при нејзиното поставување да се извади претходната, за безбедно да се постави новата, не би можеле да кажеме. Би требало да има стручни лица што го знаат одговорот на тоа прашање, како и во секоја работа.

А додека да се сетат надлежните можеме само да им препорачаме на граѓаните: внимавајте! Животот ви е во опасност! 

Станува збор за крстосницата кај Судскиот комплекс - Мавровка - УКИМ.

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе

Неделава во Тирана за првпат 31 прехранбена и 6  дистрибутивни компании од регионов заеднички ќе настапат на саемот во организација на Коморскиот инвестициски форум кој го предводиме ние.

повеќе