Студентите од „Пелагонија“ си го исчистија ѓубрето

Студентите од студентскиот дом „Пелагонија" во скопската населба, по големите критики од јавноста сами ја исчистија депонијата, која настанала поради тоа што сметот го фрлале низ прозорците.

За денеска напладне беше најавена акција на ЈП Комунална хигиена за расчистување на депонијата иако тоа не е нивна надлежност.

Студентите наидоа на остри критики од јавноста откако на социјалните мрежи се појави фотографија од депонијата.

 

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе