Студентите од „Пелагонија“ си го исчистија ѓубрето

Студентите од студентскиот дом „Пелагонија" во скопската населба, по големите критики од јавноста сами ја исчистија депонијата, која настанала поради тоа што сметот го фрлале низ прозорците.

За денеска напладне беше најавена акција на ЈП Комунална хигиена за расчистување на депонијата иако тоа не е нивна надлежност.

Студентите наидоа на остри критики од јавноста откако на социјалните мрежи се појави фотографија од депонијата.

 

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе