И ова се случува

Уништена оградата во паркот за миленици во Козле

Минатата ноќ некој влегол со автомобил во паркот за миленици спроти Веро 2 (во населбата Козле), по што дел од оградата е уништен. Засега нема никакви информации за виновникот и за санирање на штетата. Граѓаните од населбата апелираат за брза санација затоа што се работи за еден од најголемите и најпосетувани паркови за миленици.

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе