Смртта на владиката Кирил ја одложи средбата на г.г. Стефан со Жерновски

Средбата на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан со градоначалникот на скопската општина Центар, Андреј Жерновски, која беше закажана за денес, се одложува поради смртта на владиката Кирил.

Терминот на средбата ќе биде дополнително закажан.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе