Откако затвори поради коронавирусот

Скопската зоолошка ќе се вклучува со едукативни видеа во живо

Поради препораките од Комисијата за заразни болести и Министерство за здравство, Зоолошка градина Скопје нема да биде отворена за посетители во наредниот период, се додека траат мерките за заштита од новиот коронавирус.

Од денеска тие во живо во 13 часот ќе се вклучуваат со едукативни видеа на нивната Фејсбук страница и постојано ќе се дезинфицираат живеалиштата на животните во градината.

 

„Новото нормално“ неизбежно со себе ќе носи неизвесност и страв бидејќи заканата од вирусот наѕира во позадина и не може да се искорени.

повеќе

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе