По вчерашниот силен ветер

Шилегов најавува брутално решение за објектите од Скопје 2014 (ФОТО)

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов на својот фејсбук-профил објави неколку фотографии со оштетувања на дел од објектите и фасадите од проектот Скопје 2014. Тој за после изборите најави „одговорност за ова лудило".

 

„Причина повеќе за оние кои се сомневаа (за жал ги има, од сите политички провиниенции) дали треба да се реши Скопје 2014.

Да се разбереме. Скопје 2014 мора да се реши. Сега и веднаш. Најбрутално. На истиот начин на кој што го силуваа нашиот град.

Почнуваме после изборите. И да !!! Конечно да (ќе) има одговорност за ова лудило“, напиша Шилегов.

 

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе