Град Скопје

Шилегов: На 12 март за ЈСП ќе пристигнат 17 нови eкo-автобуси, не може да се набават делови за кинеските автобуси поради коронавирусот

На 12 март годинава би требало во Скопје да пристигнат 17 од вкупно 33 нови автобуси, кои ќе бидат во црвена боја како заштитен знак на градот, изјави градоначалникот на Скопје Петре Шилегов.

„Новите автобуси се од познатиот бренд МАН. Eко-автобуските во моментов се наоѓаат во фабриката на МАН на увид. Tие не се како кинеските двокатни автобуси за кои сега не можеме да набавиме делови поради коронавирусот“, рече Шилегов.

Тој вели дека постојат големи проблеми во набавката на делови за кинеските двокатни автобуси поради коронавирусот.

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе