Се вози по една лента поради санирање водоводен дефект под булеварот „Александар Македонски“

Од утрово се работи на отстранување на дефектот на водоводна цевка ф 600 на булеварот „Александар Македонски", кај „Кремисимо", а за поголема ефикасност во изведбата на работните активности, две коловозни ленти на булеварот се затворени, информираат од скопски Водовод и канализација. Протокот на возила е овозможен само на една коловозна лента. Можно е без вода да останат корисници во Гази Баба - во Автокоманда, Ченто, Сингелиќ, Стајковци, Инџиково, Маџари, Хиподрум и хотел Белви.

„Врз основа на планот за работа, не се очекува прекин во водоснабдувањето. Но во случај да дојде до непредвидени проблеми, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците на општина Гази Баба, Автокоманда, Ченто, Сингелиќ, Стајковци, Инџиково, Маџари, Хиподрум и хотел Белви“, соопшти претпријатието.

Одлуката да се изведат овие работни активности денес, е токму заради местоположбата и затвoрањето на дел од булеварот, се вели во соопштението и се додава дека увид во работите изврши и директорот Златко Перински.

„Екипите на Водовод и канализација - Скопје, ќе бидат на терен до целосно отстранување на дефектот и ставање во употреба на водоводната мрежа за граѓаните. Со отстранување на овој дефект водоводната мрежа ќе биде ставена во употреба за граѓаните, во тој дел на градот, без понатамошни потешкотии и застои во водоснабдувањето“, објави прес-службата на Водовод и канализација - Скопје.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе