ЈП Водовод и канализација - Скопје

Се крадат капаци од шахти

Во текот на минатата ноќ на булеварите „Илинден“ и „8 Септември“ и на улицата „Карпошево востание“, украдени се капаци од шахти и решетки од сливници.

ЈП Водовод и канализација - Скопје соопштува дека во најбрз можен рок истите ќе бидат заменети. Случајот е документиран и пријавен во полициската станица во Карпош.

Упатуваме апел до јавноста и граѓаните, да не се крадат капаци и решетки од улиците, бидејќи на тој начин се загрозува безбедноста на граѓаните и учесниците во сообраќајот, сooпшти ЈП Водовод и канализација - Скопје.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе