ЈП Водовод и канализација - Скопје

Се крадат капаци од шахти

Во текот на минатата ноќ на булеварите „Илинден“ и „8 Септември“ и на улицата „Карпошево востание“, украдени се капаци од шахти и решетки од сливници.

ЈП Водовод и канализација - Скопје соопштува дека во најбрз можен рок истите ќе бидат заменети. Случајот е документиран и пријавен во полициската станица во Карпош.

Упатуваме апел до јавноста и граѓаните, да не се крадат капаци и решетки од улиците, бидејќи на тој начин се загрозува безбедноста на граѓаните и учесниците во сообраќајот, сooпшти ЈП Водовод и канализација - Скопје.

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе