ЈП Водовод и канализација-Скопје

Се чистат фонтаните во центарот на Скопје, наскоро ќе се пушти вода

Чистење и подготовка на фонтаните во центарот на Скопје започнаа денеска екипите на ЈП „Водовод и канализација“ и наскоро тие треба да бидат ставени во функција.

Фонтаните вообичаено се пуштаат кога ќе се зголемат температурите.

Инаку, екипите излегоа на терен согласно најавите на директорот на „Водовод и канализација“-Скопје, Душко Весковски, за пуштање во употреба на градските фонтани.

 

 

САД денес остануваат држава со најнапреден систем на високо образование во светот, со најголем број на научни публикации, инвестиции во наука, патентирање на иновации и на добитници на Нобелова награда.

повеќе

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе