ЈП Водовод и канализација - Скопје

Реконструкција на 6 премини под улица „Шуто Оризари“, нови 3 приклучни цевки

Викендов екипите на ЈП Водовод и канализација - Скопје работеа на 6 локации истовремено од раскрсницата „Словенечка“ со „Македонско-косовска бригада“ и „Шуро Оризари“ до населбата Шуто Оризари. На овие локации е извршена реконструкција на 6 премини под улицата „Шуто Оризари“, со 3 приклучни цевки, од кои две се ф80 и една ф150. Оваа интервенција ќе овозможи подобар притисок во овој дел на градот Скопје, соопшти ЈП „Водовод и канализација - Скопје“..

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе