На Универзитетската клиника за гинекологија во Скопје

Прво, па машко

Првото бебе родено во 2021 година е машко. Родено е една минута по полноќ на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје.

Бебето е тешко 3 килограми и 650 грама и долго 51 сантиметар. На мајката Бојана Смилеска од Скопје ова е нејзино второ дете.

Бебето денеска ќе го посети министерот за здравство Венко Филипче.

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе