Град Скопје

Продолжен рокот за аплицирање за стипендии на средношколци со попреченост

Град Скопје го продолжи рокот за аплицирање за стипендии на средношколци со попреченост.

„Ги информираме сите заинтересирани ученици дека е продолжен рокот на објавениот јавен повик на веб-страницата на Град Скопје на ден 16.09.2019 година за стипендирање на средношколци со попреченост, ученици во средните училишта на Град Скопје. Ве информираме дека Комисијата за спроведување на јавниот повик одлучи истиот да трае  уште 5 дена, односно апликациите на кандидатите за стипендии да се примаат до 01.10.2019 година (вторник)“, соопштуваат од градската управа

Градот Скопје за да го подигне квалитетот на образованието на учениците со попреченост, за  прв пат оваа година ќе додели  25 стипендии за овие ученици од прва до четврта година, коишто во текот   на  9 месеци ќе добиваат  стипендијата  од  3.000 денари нето износ.

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе