Град Скопје

Продолжен рокот за аплицирање за стипендии на средношколци со попреченост

Град Скопје го продолжи рокот за аплицирање за стипендии на средношколци со попреченост.

„Ги информираме сите заинтересирани ученици дека е продолжен рокот на објавениот јавен повик на веб-страницата на Град Скопје на ден 16.09.2019 година за стипендирање на средношколци со попреченост, ученици во средните училишта на Град Скопје. Ве информираме дека Комисијата за спроведување на јавниот повик одлучи истиот да трае  уште 5 дена, односно апликациите на кандидатите за стипендии да се примаат до 01.10.2019 година (вторник)“, соопштуваат од градската управа

Градот Скопје за да го подигне квалитетот на образованието на учениците со попреченост, за  прв пат оваа година ќе додели  25 стипендии за овие ученици од прва до четврта година, коишто во текот   на  9 месеци ќе добиваат  стипендијата  од  3.000 денари нето износ.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе