Претпладнево без струја ќе останат Средно Водно, Горно Нерези, Крушопкек, делови од Припор, Капиштец и Горно Соње денеска

Без електрична енергија денеска од 8 до 14:30 часот ќе останат дел од корисниците од Средно Водно, Горно Нерези и Крушопек. Во периодот од 9 до 14:30 часот денеска без струја ќе бидат дел од корисниците лоцирани на улицата „Христо Татарчев“ бр. 23 во населба Припор, општина Кисела Вода.

Од 8 до 12 часот денеска без струја ќе бидат дел од жителите од улицата „Загребска“ во општина Центар, а од 9 до 12 часот жителите од село Горно Соње, дел од место викано Под Брег.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, прекините се поради технички интервенции во дистрибутивната електромрежа. 

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе