ЈП Водовод и канализација - Скопје

Прекинато водоснабдувањето во дел од населбата Ѓорче Петров

Денеска поради водоводен дефект на улицата 1, број 52 во Ново Село, населба Ѓорче Пертов, прекинато водоснабдување имаат Ново Село и дел од населбата Ѓорче Петров. Прекинот на водоснаабдувањето ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе