ЈП Водовод и канализација - Скопје

Прекинато водоснабдување во Сопиште

Во населбата Сопиште прекинато е водоснабдувањето поради дефект на водоводен приклучок од  Ф 80мм на улицата бр.34. Прекинот ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП Водовод и канализација.  

 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе