ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Прекинато водоснабдување во населба Драчево

Поради дефект на цевка без вода ќе бидат жителите од населба Драчево.

„Ве известуваме дека на ден 05.09.2019 (четврток), поради дефект на приклучна цевка од ¾ на улица „Таки Даскалот 18б“, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од населбата Драчево. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од од 10:00 часот до завршување со активностите“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе