ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Прекинато водоснабдување на жителите на улица „Стево Филиповиќ 2“

Поради дефект прикинато водснабдување ќе имаат жителите од улицата „Стево Филиповиќ 2“.

„Ве известуваме дека на ден 28.10.2019 поради уличен дефект ф-150 мм на ул.„Стево Филиповиќ 2“, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од истата улица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 часот до завршување со активностите.

 

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе