ЈП „Водовод и канализација-Скопје“

Прекинато водоснабдување на улиците „Карл Либнехт“ „Карл Хрон“ и „Анри Барбис“

Поради дефект прекинато водснабдување ќе имаат улуиците „Карл Либнехт“ „Карл Хрон“ и „Анри Барбис“.

„Ве известуваме дека на ден 25.10.2019 година поради уличен дефект на улица „Модест Мусогорски бб“ (кај градинката),прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од истата улица од „Карл Либнехт“ и дел од улица „Карл Хрон“ и „Анри Барбис“ од 10:45ч до завршување“, соопштуваат од ЈП „Водовод и канализација-Скопје“. 

 

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе