ЈП Водовод и канализација - Скопје

Прекин на водоснабдувањето на жителите на булеварот „Видое Смилевски Бато“

Поради  уличен дефект ф-100 мм на булеварот „Видое Смилевски Бато“ 11 прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од булеварот (од зграда 1 до зграда 37- висока зона). Водоснабдувањето е прекинато, а прекинот ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација - Скопје“.

 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе